בשנים האחרונות ניתן לראות עובדים של חברות רבות מוציאים כרטיסי אוכל מיוחדים כאשר הם אוכלים צהריים במסעדות, כרטיסים אלו הם "השובר" שניתן להם ממקום עבודתם על מנת לקנות ארוחת צהרים עם מסעדות שנמצאות בהסכם עם החברה או הארגון שמספק לחברה פתרונות מזון שונים. במאמר זה נציג את הסוגים השונים של הכרטיסים.
כרטיס צהריים לעובד
הסוג הראשון והמוכר ביותר של כרטיסי אוכל הוא כרטיס אוכל לעובד. כאן מדובר על כרטיס שהעובד הקבוע מקבל עם קבלתו לעבודה. בכרטיס מוגדרים אחוזי המשרה שלו, כמות האורחות החודשית שמגיעה לו ומה הסכום בעבור כל ארוחה. בהתאם לבקשתה של החברה בה הוא עובד הוא יכול לבחור אם לאכול ארוחת צהרים עסקית באחת המסעדות שבהסכם או בחדר האוכל של החברה. יתרון נוסף הוא שהכרטיס מזכה אותה בהנחות משמעותיות במסעדות אלו והעובד יכול לבחור לאכול ארוחת צהריים בכל מסעדה בהסכם בכל מקום בארץ.
כרטיסי אוכל עבור אורחים ואירועים
ישנם כרטיסי אוכל זמניים המיועדים לעובדים בחברה שאינם קבועים (פרויקטורים בדרך כלל) וכן אורחים של החברה. יש אפשרות טעון כרטיס זה לארוחה אחת או לכמות מסוימת של ארוחות וזאת בהתאם לימים ולתנאים שסוכמו עם העובד הזמני או בהתאם לנהוג עם אורחים. בנוסף, יש אפשרות של כרטיסי אוכל המיועדים במיוחד לאירועים. כאן מדובר על כרטיסי אוכל שמאפשרים הזמנה של כיבוד, אם מדובר על שתייה, כריכים וסוגים שונים של מזון המיועד לאירועים שונים של החברה. בנוסף, יש אפשרות לפנות למחלקת האירועים של חברת פתרונות המזון ולבקש ממחלקת האירועים שלהם לארגן עבור החברה שמחזיקה בכרטיס חדר פרטי במסעדה ולהיות אחראית על כל הקשור אל הכיבוד.
לסיכום, אלו הם רק חלק מכרטיסי האוכל ויש אפשרות גם לכרטיס אוכל המשמש כקופה קטנה של אותו סניף וניתן להשתמש בו לקניית קפה, תה, סוכר וחלב ברשת סופרמרקטים. כרטיסי אוכל מאפשרים לכל חברה לשלוט באופן טוטאלי בתקציב ההוצאות השנתי על האוכל ולאפשר לכל העובדים של החברה ליהנות מתנאים מתקדמים וארוחות טעימות.